Monday

FARMASI ALLAH

Telah dijadikan oleh Allah kehidupan dan tumbuh-tumbuhan di muka bumi ini terlebih dahulu sebelum manusia diciptakanNYA. Allah jadikan keperluan-keperluan ini sebelum kita dlahirkan ke dunia ini. Semua ini adalah terbaik dan mujarab jika dimakan mentah. Kebanyakkan dari kita tidak faham dan tidak mempelajarinya. Allah tinggalkan kita suatu petunjuk di mana apakah makanan yang membantu bahagian-bahgian tubuh kita. Farmasi Allah menakjubkan

Sepotong lobak kelihatan seperti mata manusia. Anak mata, kelopak dan sinarnya tampak seperti betul-betul mata manusia.. dan BENAR, ilmu sains sekarang membuktikan LOBAK MERAH amat berkesan mempertingkatkan edaran darah dan fungsi mata kita.
Tomato mempunyai 4 kebok / ruang udara dan berwarna merah. Hati kita juga mempunyai 4 ruang udara dan merah. Kajian-kajian menunjukkan tomato kaya dengan Lycopine dan makanan asli yang amat diperlukan oleh hati dan jantung.

Anggur teragantung dalam keadaan berumpun-rumpun sebagaimana bentuk HATI. Setiap anggur seumpama sel darah, dan semua kajian hari ini menunjukkan anggur juga amt diperlukan sebagai makanan bagi mencergaskan hati dan darah.

Walnut menyerupai bahgian otak, sebelah kiri dan sebelah kanan serebrum atas/otot besar atas dan cerebrum bawah/ otot besar bawah. Kedutan atau pelipatan pada kekacang juga sama seperti terdapat pada otak. Sekarang kita tahu bahawa WALNUTS membantu mebina lebih 3 dozen pancaran neuron untuk fungsi otak.
Kacang Ginjal sebenarnya menyembuh dan membantu mengekalkan fungsi buah pinggang/ ginjal dan benar, ia menyerupai buah pinggang/ ginjal manusia.

Daun saderi/ Bok Choy, Rhubarb dan banyak lagi yang menyerupai tulang, makanan ini bertumpu kepada membiana kekuatan tulang. Tulang adalah 23% sodium dan makanan ini adalah 23% sodium. Jika anda kurang sodium dalam diet anda, tubuh akan menariknya dari tulang, ini membuatkannya menjadi lemah. Makanan ini akan menggantikan keprluan rangka/ skeletal tubuh manusia.
Avocado, Terung, Pear menumpukan  kesihatan dan fungsi kandungan dan rahim kaum hawa – ia menyerupai bentuk organ tersebut. Kajian hari ini menunjukkan bahawa apabila wanita memakan sebiji avocado seminggu, ia akan menyeimbangkan hormone, menghalang kelahiran yang tidak cukup berat, dan mencegah barah serviks. Bagaimana ini amat berkesan? Ia mengambil selama 9bulan untuk membesar bermula dari kembang bunga hingga buah matang. Ianya melalui lebih 14000 proses photolytical nutrisi bahan kimia terpilih dalam setiap makanan ini (sains moden hanya mengkaji dan menamakan lebih kurang 141 darinya sahaja)

Buah Ara adalah penuh dengan biji dan tergantung dua bila membesar. Buah Ara menambah pergerakan sperma lelaki dan meningkatkan bilangan sperma dan mengatasi masalah kemandulan di kalangan lelaki.

Kentang manis pula menyerupai kelenjar / pankreas dan sebenarnya indeks glycemic Kencing Manis.
Buah zaitun membantu kesihatan dan fungsi ovary.

Bauh oren, buah anggur dan lain-lain buah-buahan masam menyerupai kelenjar mammary kaum perempuan sebenarnya membantu kesihatan payudara dan pergerakan masuk dan keluar limfa payudara.

Bawang pula menyerupai sel-sel tubuh. Kajian hari ini menunjukkan bawang membantu membersihkan bahan-bahan tidak diperlukan oleh seluruh sel-sel tubuh. Ianya memang membuatkan kita menangis terapi, ianya membersihkan lapisan epithelial mata. Tugas yang serupa, Bawang Putih juga membantu menghilangkan bahan yang tidak perlu dan membebaskansama-sekali bahan berbahaya dalam tubuh manusia.
*****Jangan lepaskan peluang menyertai Durian Runtuh dan menang berganda untuk memenangi hadiah bernilai RM 1000 dari 23 Feb 2011 hingga 30 April 2011*****
*****Mahu mencuba Shaklee? Kami ada menyediakan Shaklee Trial Pack untuk 30 hari..Sebarang pertanyaan @ pesanan boleh hubungi saya di 013-6913889*****